Според препоръката на диетолога, д-р Маргарита Королева, яденето на такъв прост продукт като яйца повишава защитата на белите дробове от вредното въздействие на COVID-19.
Един прост продукт - пилешко яйце - помага на човешкото тяло да се противопостави по-добре на коронавирусната инфекция, каза Королева. Експертът отбеляза, че яйцата съдържат витамин А, който активира производството на „клетки-убийци”, компоненти на имунната система, насочени към откриване и унищожаване на нахлуващи патогени. Витамин Е, който също присъства в този прост продукт, е антиоксидант, който може да предпази от възпаление.
Ученият също така посочи, че яйчните жълтъци са наситени с мастни съединения, които изграждат белодробните алвеоли.
„Мастните компоненти на жълтъка помагат да се осигури на тялото кислород и да се укрепи имунната система. Стените на имунните клетки са направени от мазнини. Следователно яйцата и животинските мазнини не могат да бъдат изключени от диетата “, сподели препоръката си кралицата на храненето в интервю за руското предаване „ Аргументи и факти “.
24 Ноември 2020
5921
Снимков материал: pixabay.com
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари