Една колежка ми я каза-Донесе хайвер от тиквички, който приготвя с необичайна съставка и много вкусен

вход през zajenata.bg
За Жената
Една колежка ми я каза-Донесе хайвер от тиквички, който приготвя с необичайна съставка и много вкусен
5021
Снимков материал: pixabay.com
Една колежка ми я каза-Донесе хайвер от тиквички, който приготвя с необичайна съставка и много вкусен

Една колежка ме запозна с тази рецепта. Цяла зима ни носеше хайвер от тиквички, който приготвя сама. Този вкус ми напомни за детството ми. Тогава тази консервирана храна можеше да се купи във всеки магазин. Според рецептата на колегата хайверът се оказа точно същият като в детството ми . Ето защо, веднага щом дойде време за тиквички, веднага поисках рецепта, за да зарадвам семейството си с такава вкусна храна.

Хайвер от тиква за зимата за цялото семейство

Тази рецепта е добра, защото готви хайвер доста бързо, но вкусът е невероятен. Към него трябва да се добави една необичайна съставка , която ще направи вкуса по-изразен. Пригответе и се уверете!

Рецепта за хайвер от тиквички

съставки

  • 2 кг тиквички
  • 3 глави лук
  • 1 глава чесън
  • 200 г майонеза
  • 5 с.л. доматена паста
  • 3 ч.л. оцет
  • 80 г захар
  • сол на вкус
  • подправка за пиле

Приготвяне:

Първо да се заемем с тиквичките. За да направите хайвера вкусен, трябва да използвате млади зеленчуци. Ако тиквичките са големи и стари, тогава те трябва да бъдат обелени от твърдата кора.

Обелете лука и го нарежете на парчета. С месомелачка или блендер го смелете заедно с тиквичките.

Сега вземете тенджера с дебело дъно. Оставете хайвера да къкри на слаб огън за 50 минути. В същото време не забравяйте да разбърквате пюрето от тиквички, за да не загори.
Сега трябва да добавите доматено пюре, сол, подправка за пиле и майонеза към бъдещия хайвер. Между другото, последният може да бъде заменен със заквасена сметана, ако желаете. Именно подправката за пиле е съставката, която ще направи хайвера перфектен вкус.

Покрийте хайвера с капак и оставете да къкри на огъня за около половин час, така че да заври и да се сгъсти. Не забравяйте да го разбърквате непрекъснато.
След време добавете нарязан чесън и захар към хайвера. След това оставете хайвера на котлона за още 7 минути.

В самия край изсипете трапезен оцет в тигана, разбъркайте всичко добре и го отстранете от котлона.

Поставете готовия хайвер в стерилизирани буркани и затворете капаците. Нашият хайвер от тиква е готов за зимата.

Надяваме се, че нашата рецепта е полезна за вас. И ако искате да приготвите тиквички за вечеря, препоръчваме ви да обърнете внимание на руло от тиквички . Това е вкусно!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft