Какво се добавя към кюфтетата, за да са по-сочни от всякога? Следващия път, когато приготвяте каймата за кюфтета, не забравяйте да добавите към сместа една чаена лъжица синап. Именно тази съставка е главният заподозрян за сочността, към която се стреми всяка една домакиня.
Не е добра идея да разчитате на готова кайма. Купете си месо и сами си го смелете. За предпочитане е да направите смес от свинско и телешко. Така се получават най-вкусните кюфтенца.
Друга важна подробност е лукът. Свикнали сме да го добавяме суров, ситно нарязан или рендосан към каймата. Пробвайте да го запържете леко, преди да го прибавите към сместа. Накрая вкусът на ястието ще е много по-различен.
Хлябът е следващата важна съставка от подготовката на сместа. Той обаче трябва предварително да е напоен в мляко, така че да придаде сочност. Най-добре би било, ако използвате стар хляб, останал от предния ден. Важно е също да премахнете коричките и да остане единствено вътрешността. Напоява се в студено мляко и след това се прибавя към каймата и останалите подправки.
С яйцата също не бива да се прекалява. Те са задължителни, когато става въпрос за пържени кюфтета, но повече от 2 яйца не е желателно да добавяте към 1 кг кайма. Пригответе кюфтетата по този начин и сме сигурни, че всички на трапезата ще са впечатлени от вашите кулинарни умения