Една любима торта на мен и цялото ми семейство: Сочна, пухкава, с наситен шоколадов вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Една любима торта на мен и цялото ми семейство: Сочна, пухкава, с наситен шоколадов вкус
Една любима торта на мен и цялото ми семейство: Сочна, пухкава, с наситен шоколадов вкус
8727
Една любима торта на мен и цялото ми семейство: Сочна, пухкава, с наситен шоколадов вкус
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти

За блата:

200 грама черен шоколад
200 грама масло
140 грама брашно
3 яйца
150 грама захар
1 чаена лъжица бакпулвер

За муса:

500 грама маскарпоне
50 грама захар
2 яйца
чаена лъжица ванилова есенция

Също:

пудра захар за посипване
масло за намазване на формата
брашно за поръсване на съда
разглобяема форма с диаметър 26 сантиметра
сметанов сладолед за поднасяне
 
Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява (при 180 градуса).
Начупения на парчета шоколад и нарязаното на кубчета масло разтопете заедно на водна баня, като съдът не трябва да достига водата.

Нека сместа се охлади малко.

Пресейте брашното с набухвателя. Яйцата разбийте със захарта, трябва да ги превърнете в пухкава пяна.

Това ще отнеме около 8-10 минути с миксера на максимална скорост.

След това намалете оборотите до средни и без да прекратявате процеса, влейте на тънка струя шоколодово-маслената комбинация при пяната.

След това намалете скоростта до минимална и тогава добавете брашното постепенно.

Муса направете, разбивайки маскарпонето с яйцата, захарта и ваниловата есенция до еднородност. Отново използвайте миксера на средни обороти.

Подготвената форма за печене подмажете с масло и поръсете с брашно.

В нея изсипете половината от шоколадовото тесто.

Заравнете и върху него нанесете муса.

Покрийте с останалото тесто.

С помощта вилица направете "мраморни щрихи" по повърхността.

Изпечете тортата за час във вече горещата фурна. Когато бъде готова, изчакайте да се охлади достатъчно, за да я поръсите с пудра захар.

Ако решите да я поднесете гореща, направете го с допълнение от  със сметанов сладолед.

Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft