Една марината за всичко: простичка рецепта, която прави чудеса с пиле, тофу или тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Една марината за всичко: простичка рецепта, която прави чудеса с пиле, тофу или тиквички
Една марината за всичко: простичка рецепта, която прави чудеса с пиле, тофу или тиквички
1453
Една марината за всичко: простичка рецепта, която прави чудеса с пиле, тофу или тиквички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Простичката универсална чеснова марината , чийто вкус е идеално балансиран с лимонов сок и обогатен с аромата на фини средиземноморски билки, е толкова универсална, че ще се съчетае добре със свинско, пилешко, тиквички и дори тофу. Идеална е за месо с по-деликатен вкус, затова я  препоръчваме за филета, както и за храни, които успешно попиват други вкусове - като тофу или тиквички.

За да го приготвите са ви необходими само няколко минути и само няколко съставки, които вероятно вече имате вкъщи.

Използвайте сухи подправки, за да не изчезнат ароматите, и дръжте избраната храна в марината в захлупен съд в хладилника поне за половин час, най-добре цяла нощ. Самата марината можете да направите до 24 часа предварително.

От количеството съставки в рецептата ще получите около половин чаша марината, която ще ви стигне за 600-700 г месо или за около 450 г тофу или тиквички, които ще поемат повече от нея. За допълнителен вкус нарежете тофуто и тиквичките на по-малки парчета, но не прекалявайте, за да не паднат през скарата.

СЪСТАВКИ:

  • прясно изцеден сок от 2 лимона
  • 4 скилидки чесън, смлян
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 1 супена лъжица сушени средиземноморски подправки или смес от риган, мащерка, мента и риган
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
  • 3 супени лъжици зехтин

ПРИГОТВЯНЕ:

Смесете лимоновия сок, чесъна, горчицата, подправките, солта и черния пипер заедно в средна купа, докато се смесят добре. Докато разбърквате, бавно налейте зехтина, докато се емулгира.

Добавете тофу, тиквички, пилешко или свинско месо и разбъркайте внимателно. Покрийте и мариновайте в хладилника поне 30 минути, за предпочитане цяла нощ.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft