Днес сме ви подготивили една много лесна и бърза рецепта за лятото. Тортичка с минимално колчиество продукти и бърза за приготвяне, а вкусът и трае вечно.
Не забравяйте да опитате този метод за приготвяне на любимата си почерпка.. Освен това десертът се приготвя много бързо и лесно. Дори новак готвач може да се справи.
Съставки
захар 150 g
яйца 4
Пшенично брашно 200 g
Какао на прах 2 с.л.
Бакпулвер 1 супена лъжица
Мляко 50 мл
сметана 300 мл
Тъмен шоколад 200 g
подготовка
Разбийте яйцата и захарта до пухкава текстура. Комбинирайте брашното, какаото и бакпулвера, добавете сухите съставки към яйчената маса, разбъркайте. Сложете в тавичката пергамент и изсипете равномерно тестото, загладете с шпатула. Изпратете формата във фурната за 30 минути на 180 ° C.
Разбийте кремът до пухкава текстура. Върху готовият блат направете дупки с клечка за зъби и изсипете млякото. Разпределете равномерно, за да поеме течността. Отгоре се намазва с разбитата сметана и се съхранява в хладилник за 1 час.
Разтопете шоколадът и изсипете върху лакомството. Оставете да замръзне.
Можете да украсите тортата с всякакви плодове или стърготини. Ягодите, малините и касис изглеждат особено добре. Нарежете десерта на порции и поставете плодовете отгоре. Можете да поръсите с пудра захар, какао или настърган шоколад.