Една приятелка дълго време живя в Индия и научи цялата им кухня, всеки път като й ходя на гости ми прави тези питчици, божествени са!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Една приятелка дълго време живя в Индия и научи цялата им кухня, всеки път като й ходя на гости ми прави тези питчици, божествени са!
Една приятелка дълго време живя в Индия и научи цялата им кухня, всеки път като й ходя на гости...
21795
Една приятелка дълго време живя в Индия и научи цялата им кухня, всеки път като й ходя на гости ми прави тези питчици, божествени са!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За тестото:

200 мл. вода
сол
брашно, колкото поема

 

Продукти за плънката:

500 гр.

карфиол
1 гл. лук или 1 връзка зелен лук
1 люта чушка
40 гр. пресен джинджифил
по 1 ч.л. куркума, кориандър и кимион
краве масло
сол

 

Приготвяне:

С изброените 3 продукта омесете меко тесто. Оформете голяма топка, намажете я с олио и я оставете за 40 мин.

 

Как да приготвим плънката?

Почистете и накълцайте на ситно лука, чушката и джинджифила. Запържете ги в малко краве масло. Прибавете всички подправки. Измийте и нарежете на ситно карфиола и го прибавете към другите продукти. Сгответе го около 5-7 минути, а после оставете сместа да се охлади.

 

Начин на приготвяне на питките:

Разделете тестото на 4 равни части. Всяка част я разточете на кора. По средата на всяка кора, поставете част от плънката. Съберете краищата. Отново разточете, докато се получи плоска питка. Изпечете ги в тиган, като за целта използвайте малко масло.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft