Една различна закуска- няколко яйца, брашно, мляко и лъжичка захар и не можеш да се откъснеш от нея

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Една различна закуска- няколко яйца, брашно, мляко и лъжичка захар и не можеш да се откъснеш от нея
Една различна закуска- няколко яйца, брашно, мляко и лъжичка захар и не можеш да се откъснеш от нея
26862
Една различна закуска- няколко яйца, брашно, мляко и лъжичка захар и не можеш да се откъснеш от нея
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Холандска палачинка - както британците и американците наричат палачинки , които обикновено се приготвят за закуска в Холандия и Германия. Ефектът, който тази храна произвежда е трудно да се опише с думи. Изглежда, че палачинка скача от тигана - издига се толкова високо! Посветена е на всички любители на необичайните закуски .

Това фантастично ястие е кръстоска между суфле и омлет : пухкава, лека, релефна поради въздушните мехурчета с хрупкави ръбове и деликатен център. За да се случи точно магията, всички съставки трябва да са на стайна температура преди смесване и печене, а тиганът и фурната  добре затоплени.

 

Съставките

Яйце 3 бр

Пшенично брашно 4 супени лъжици

сол 1 щипка

Ванилия 10 g

захар 1 супена лъжица

прясно мляко 180 мл

масло 10 g

Сок от лимон 2 с.л. л.

Пудра захар 1 супена лъжица

 

подготовка

Включете фурната, така че да има време да се загрее на 220 градуса.
Пригответе тестото. Разбийте яйцата с размах с обикновена и ванилова захар. Добавете сол и брашно, разбъркайте, за да няма бучки. Налейте леко затоплено мляко, разбъркайте отново.


Загрейте тава за печене или тиган във фурната. Сложете маслото, разпределете го по дъното и стените. Изсипете тестото във формата и сложете във фурната за 20 минути. Палачинката е готова, когато горната част леко  покафенява. 


Веднага намажете готовата палачинка с масло и залейте с лимонов сок. Преди сервиране нарежете на триъгълници и поръсете с пудра захар

Чувствайте се свободни да удвоите или утроите количеството на съставките, за да направите повечко палачинка . Идеална рецепта да изненадате семейството си с необичайна закуска през уикенда. За да спестите време, някои готвачи ви съветват да приготвите тесто вечер и да го поставите в хладилника. На сутринта ще трябва да го вземете предварително и да го загреете до стайна температура. Това обикновено се случва, докато фурната загрява.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft