Холандска палачинка - както британците и американците наричат палачинки , които обикновено се приготвят за закуска в Холандия и Германия. Ефектът, който тази храна произвежда е трудно да се опише с думи. Изглежда, че палачинка скача от тигана - издига се толкова високо! Посветена е на всички любители на необичайните закуски .
Това фантастично ястие е кръстоска между суфле и омлет : пухкава, лека, релефна поради въздушните мехурчета с хрупкави ръбове и деликатен център. За да се случи точно магията, всички съставки трябва да са на стайна температура преди смесване и печене, а тиганът и фурната добре затоплени.
Съставките
Яйце 3 бр
Пшенично брашно 4 супени лъжици
сол 1 щипка
Ванилия 10 g
захар 1 супена лъжица
прясно мляко 180 мл
масло 10 g
Сок от лимон 2 с.л. л.
Пудра захар 1 супена лъжица
подготовка
Включете фурната, така че да има време да се загрее на 220 градуса.
Пригответе тестото. Разбийте яйцата с размах с обикновена и ванилова захар. Добавете сол и брашно, разбъркайте, за да няма бучки. Налейте леко затоплено мляко, разбъркайте отново.
Загрейте тава за печене или тиган във фурната. Сложете маслото, разпределете го по дъното и стените. Изсипете тестото във формата и сложете във фурната за 20 минути. Палачинката е готова, когато горната част леко покафенява.
Веднага намажете готовата палачинка с масло и залейте с лимонов сок. Преди сервиране нарежете на триъгълници и поръсете с пудра захар
Чувствайте се свободни да удвоите или утроите количеството на съставките, за да направите повечко палачинка . Идеална рецепта да изненадате семейството си с необичайна закуска през уикенда. За да спестите време, някои готвачи ви съветват да приготвите тесто вечер и да го поставите в хладилника. На сутринта ще трябва да го вземете предварително и да го загреете до стайна температура. Това обикновено се случва, докато фурната загрява.