Една съфорумка ми даде рецептата за това сурово сладко: Не се пържиш на котлона в жегите, ароматът е вълшебен, а вкусът - ммм...

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Една съфорумка ми даде рецептата за това сурово сладко: Не се пържиш на котлона в жегите, ароматът е вълшебен, а вкусът - ммм...
Една съфорумка ми даде рецептата за това сурово сладко: Не се пържиш на котлона в жегите,...
64891
Една съфорумка ми даде рецептата за това сурово сладко: Не се пържиш на котлона в жегите, ароматът е вълшебен, а вкусът - ммм...
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сладкото от цели плодове  касис може да не ви се понрави поради нееднаквата консистенция, твърдата кожичка на плодчетата и семената. Ето защо, много домакини предпочитат да претрият касиса през сито преди приготвянето, а след това да го сварят на мармалад или желе.

Днес, обаче, ще ви научим как да съхраните вкусните плодове за зимата  без варене, т.к. в суровото френско грозде има много ценни витамини от група В, по-голямата част от които изчезват след топлинната обработка.

Ще ви припомним един стар метод за консервиране на полезните плодове. 

СУРОВО СЛАДКО ОТ КАСИС

Съставки:

1 кг френско грозде / касис

1 портокал

1,5 кг захар

Приготвяне:

  1. Измийте касиса и отделете плодчетата, като изхвърлите развалените.
  2. Касиса, заедно с необеления измит портокал нарежете в месомелачка или в блендер.
  3. Залейте полученото пюре със захарта, разбъркайте и го оставете в продължение на няколко часа така, като разбърквате от време на време, докато захарта се разтопи.
  4. Разпределете сладкото по стерилизирани буркани и затворете добре, след което съхранявайте на хладно място, за предпочитане в хладилника.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft