Една туркиня ми я сподели миналото лято и оттогава само така го правя: Тайната на турския сутляш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Една туркиня ми я сподели миналото лято и оттогава само така го правя: Тайната на турския сутляш
Една туркиня ми я сподели миналото лято и оттогава само така го правя: Тайната на турския сутляш
63732
Една туркиня ми я сподели миналото лято и оттогава само така го правя: Тайната на турския сутляш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сутляшът е традиционен десерт, типичен за балканската кухня, и по-точно - за сръбската, българската, македонската и турската. Наименованието на сладкиша идва от турски и означава мляко с ориз .

Съставки:

1лпрясно мляко
3/4ч.ч.ориз
2бр.жълтъци
3/4ч.ч.захар
1пакетчеванилия
1с.л.нишесте

Начин на приготвяне:

1Оризът се вари заедно с 1 ч.ч.

вода, докато течността напълно се абсорбира. При леко разбъркване се доливат прясното мляко и захарта.
2Оставя се да вари още 10 минути, след което бавно се добавят, при бъркане, предварително разбитите нишесте, жълтъци и ½ ч.ч. вода. Бърка се, докато заври, след което се оставя да ври 5-10 минути.
3Добавя се ванилията и получената смес веднага се разпределя в огнеупорни купички, като към всяка се добавя по малко вода.
4Купичките се нареждат в тава и се пече на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5Пече се до получаване на тъмнокафява коричка. След като се извади от фурната, се покрива с чинийка. Поднася се леко охладен.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft