Една туркиня ми я сподели миналото лято и оттогава само така го правя: Тайната на турския сутляш
11 Февруари 2017
63732
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сутляшът е традиционен десерт, типичен за балканската кухня, и по-точно - за сръбската, българската, македонската и турската. Наименованието на сладкиша идва от турски и означава мляко с ориз .
1лпрясно мляко
3/4ч.ч.ориз
2бр.жълтъци
3/4ч.ч.захар
1пакетчеванилия
1с.л.нишесте
1Оризът се вари заедно с 1 ч.ч.
вода, докато течността напълно се абсорбира. При леко разбъркване се доливат прясното мляко и захарта.
2Оставя се да вари още 10 минути, след което бавно се добавят, при бъркане, предварително разбитите нишесте, жълтъци и ½ ч.ч. вода. Бърка се, докато заври, след което се оставя да ври 5-10 минути.
3Добавя се ванилията и получената смес веднага се разпределя в огнеупорни купички, като към всяка се добавя по малко вода.
4Купичките се нареждат в тава и се пече на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5Пече се до получаване на тъмнокафява коричка. След като се извади от фурната, се покрива с чинийка. Поднася се леко охладен.
2Оставя се да вари още 10 минути, след което бавно се добавят, при бъркане, предварително разбитите нишесте, жълтъци и ½ ч.ч. вода. Бърка се, докато заври, след което се оставя да ври 5-10 минути.
3Добавя се ванилията и получената смес веднага се разпределя в огнеупорни купички, като към всяка се добавя по малко вода.
4Купичките се нареждат в тава и се пече на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5Пече се до получаване на тъмнокафява коричка. След като се извади от фурната, се покрива с чинийка. Поднася се леко охладен.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари