Една туркиня ни сподели тази рецепта за грис- халва. От първата хапка ще се влюбите във вкуса й

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Една туркиня ни сподели тази рецепта за грис- халва. От първата хапка ще се влюбите във вкуса й
Една туркиня ни сподели тази рецепта за грис- халва. От първата хапка ще се влюбите във вкуса й
1071730
Една туркиня ни сподели тази рецепта за грис- халва. От първата хапка ще се влюбите във вкуса й
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Искаме да ви споделим една проста рецепта за десерт, който се прави в Турция. Приготвянето му отнема няколко минути, като единственото условие е, турският десерт с грис да се държи в хладилник в продължение на най-малко 4 часа преди сервиране.

 

Турски десерт, направен от грис

Съставки:

Лимон – 1 бр;

Лайм – 1 бр;

Яйца – 2 бр;

захар – 200 гр + 7 чаени лъжички.

грис – 100 г;

краве мляко – 500 мл;

кашу – на вкус.

 

Начин на приготвяне:

  1. Лимонът и лайма се измиват много добре.

1-24

2.

Нарежете кората им с помощта на фино ренде.

2-23

  1. Изстискайте сока от цитрусовите плодове.

3-20

  1. Разбийте яйцата и захарта.

4-22

  1. Добавете от гриса и отново разбъркайте добре.

5-20

  1. Преместете сместа на котлона, добавете млякото. Разбърквайте добре.

6-18

  1. Когато млякото започне да ври, добавете лимоновите кори и тази на лайма.

7-13

  1. Варете, докато сместа не започне да се сгъстява. Отнема около 10-15 минути, като се разбърква непрекъснато, за да не загори. Отстранете от огъня, покрийте с капак.

8-11

  1. Сокът от лимона и лайма се смесва със седемте лъжици захар.

9-11

  1. Изсипете в силиконова форма.

10-9

  1. Поставете в микровълновата фурна на пълна мощност (около 1000 вата) за 5 минути, докато течността стане бледо кафява. Основното нещо – не прекалявайте, за да не загори. Можете и отделно да си направите карамел върху котлона в тенджера и да го изсипете във всяка удобна форма.

11-8

  1. Разбийте крема с миксер.

8-11

  1. Изсипете го върху карамела. Сложете в камерата (но не горещ) за 3 часа. След това, за да получите вкусния десерт, го оставете да престои в продължение на 20 минути. Поръсете го със счукани орехи или кашу.

13-6

Турският десерт става много вкусен, има освежаващ вкус и не изисква много усилия. Ще се хареса както на големите, така и на по-малките! Бон апети!!!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft