Картофи с кожата едва ли могат да украсят празнична трапеза, но за ежедневна употреба са страхотни. Особено, ако добавите леко осолена херинга, малко зелен лук ...
Това ястие не само ще бъде просто и вкусно, но и полезно.
Как да приготвяме картофи
Сега в кухнята домакините имат толкова много помощници, че приготвянето на храна се превръща в забавен процес, остава само да покажем въображение. И дори обикновените неща могат да се правят по необичайни начини.
Колко да готвя картофи в кожата? Всякадомакиня ще отговори на този въпрос по свой начин, но времето ще варира между 25-30 минути, в зависимост от размера на картофите. Млади картофи обикновено се приготвят за около 20 минути.
Но има тайни, колко бързо да се приготви ястие, ако нямате време половин час да се сложат на котлона. Така че, в микровълнова печка, картофите се готвят лесно дори за 5-7 минути.
ПОДГОТОВКА
Поставете в контейнер, измити картофи.
Изсипете малко вода, за да покриете около една четвърт от контейнера.
Покрийте с опаковъчно фолио.
Поставете картофите в микровълнова печка за 5-7 минути, всичко зависи от размера на картофите. Изберете максималната мощност.
Така че картофите са готови. Можете да ги поставите в купа със студена вода, след което няма да е трудно да почистите кожата
Ако харесвате картофите, приготвени на огъня , можете да готвите ястие като това в кухнята. Без миризмата на огън, разбира се, но да вкус много подобен.
ПОДГОТОВКА
Пригответе картофи с около един и същи размер и измийте добре.
Изплакнете картофите, оваляйте с брашно и ги поставете в тава за печене.
Поставете картофи във фурната и печете на 180 градуса, докато се приготвят. Можете да проверите готовността с клечка за зъби.
И най-накрая ще ви кажем как да приготвяте картофи в тенджера на печката, но по необикновен, може би дори шокиращ начин.
По-добре е да не показвате на потенциалните "дегустатори" процеса на готвене, а да придадете вкус на самата чиния. Картофи с вкус като печени. В допълнение, те са чудесни за салати.
ПОДГОТОВКА
Напълнете тавата с около една трета вода.
Добавете 0,5 кг сол.
Изсипете измитите картофи с необелена кожа в тенджера.
Поставете на огъня, в процеса на готвене обърнете картофите.
Приготвените картофи по този начин стават за 20-30 минути, но изобилието на сол ги прави плътни и невероятно вкусни. Основното нещо в процеса на готвене е да не се поврежда кожата, в противен случай ястието ще се окаже твърде солено.
Когато картофите са готови, трябва да се отстранят и да се измият със студена вода.
Соленият бульон може да бъде повторно използван за готвене на картофи, докато напълно потъмнее.
Може би картофите са най-популярният продукт в нашата кухня. Но за да направят ястията вкусни и полезни, картофите трябва да бъдат избрани правилно .
Оказва се, че са невероятно ароматни, полезни и вкусни. Просто да си оближете пръстите!
И какви са вашите любими рецепти за готвене на картофи ?