Мойте Рецепти
За блата:
Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на твърд снега. Постепенно добавете захарта, като разбивате непрекъснато, докато кремът се сгъсти.
След това прибавете един по един жълтъците, като разбивате отново с миксер.
Към яйчената смес добавете брашното, бакпулвера и какаото, и бавно разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
В кръгла форма за торта, покрита с пергаментова хартия, излейте приготвената смес и печете в предварително загрята фурна на 200 ° C до златисто-кафяво.
Извадете изпечения блат от формата, оставете да се охлади, след това напречно го разрежете наполовина.
Крем:
Разбийте сметаната, запечете бадемите за кратко в сух тиган и ги смелете в кухненски робот. Настържете на едро шоколада, а целувките натрошете.
В купа смесете сметаната, бадемите, ванилената захар, целувките и шоколада, и бавно разбъркайте.
Сглобяване:
Върнете единия блат обратно във формата и отгоре изсипете крема. Заравнете и покрийте с втория блат. Оставете в хладилник да стегне.
Разбийте сметаната за украсата заедно с ванилената захар и с помощта на шприц украсете охладената торта. Доукрасете по желание.