Еднометрова торта без печене: Гостите губят ума и дума пред този вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Еднометрова торта без печене: Гостите губят ума и дума пред този вкус!
Еднометрова торта без печене: Гостите губят ума и дума пред този вкус!
50611
Еднометрова торта без печене: Гостите губят ума и дума пред този вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е лесна рецепта за един от най-популярните полски десерти - т.нар. Mietrowiec или с други думи - сладкиш, дълъг един метър ! И това съвсем не е преувеличено - в оригинала на рецептата се пекат два блата, светъл и тъмен, които след това се съединяват с крем, докато се получи дълга торта.

Ние днес ще ви покажем по-простичката алтернатива на " Еднометровата торта ", която се приготвя без печене - само от бисквити и крем. Спокойно може да поднесете сладкиша на празничната трапеза, защото е и красив, и вкусен.

Еднометрова торта без печене

Продукти:

200 - 250 г маслени бисквити

200 - 250 г какаови бисквити

За крем № 1:

300 г масло

530 г кондензирано мляко

1 ч.л. ванилова есенция

За крем № 2:

2 х 40 г пудинг на прах

700 - 800 мл прясно мляко

100 г кристална захар

300 г масло

За шоколадова глазура:

100 - 150 г шоколад

50 - 70 мл бита сметана

Приготвяне:

Поставете парченца омекнало масло в голяма купа и го разбийте с миксер за около 5-10 минути, докато маслото стане пухкаво.

Добавете малко ванилова есенция към разбитото пухкаво масло . 

При непрекъснато разбиване постепенно добавете кондензирано мляко.

Маслото и млякото трябва да са със същата стайна температура.

Затова извадете маслото от хладилника поне 2 часа по-рано. 

Първият крем е готов и можем да преминем към приготвянето на втория. 

Налейте половин литър мляко в тенджерата, добавете захарта и варете, докато захарта се разтвори. 

Можете да регулирате количеството захар по ваш вкус. 

Изсипете пудинга на прах в останалото мляко и го разбъркайте добре. 

Изсипете разтворения пудинг в горещото мляко и варете, докато кремът се сгъсти.

Можете да оставите крема настрана за около 1-2 минути.

След това го покрийте с хранително фолио и го оставете да изстине. 

Поставете омекналото масло в голям чист съд и го разбийте с миксер. 

Разбийте охладения пудинг в маслото лъжица по лъжица. 

Разбивайте, докато масата стане гладка и еднородна. 

Продължете с оформянето на десерта. 

Покрийте дъното на правоъгълна тортена форма с хартия за печене и започнете да редите в нея бисквити, които сте намазали с крем.

полска торта

Редувайте маслени бисквити с маслен крем и какаови бисквити с пудинг. 

Заделете малко крем и го намажете отгоре и отстрани. 

Така приготвения десерт приберете в хладилника, за да стегне малко.

След това пригответе глазура от натрошен шоколад и гореща сметана.

Извадете десерта от формата, след което го залейте с глазура.

торта с глазура

Разпределете равномерно нагоре и отстрани. 

Може да доукрасите по желание, след което приберете тортата обратно в хладилника и я оставете да стегне хубаво.

еднометрова торта

Добър апетит!

полска еднометрова торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft