Едно от най- обичаните и вкусни традиционни български ястия, което трябва да присъства в тефтера с рецепти на всяка домакиня

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Едно от най- обичаните и вкусни традиционни български ястия, което трябва да присъства в тефтера с рецепти на всяка домакиня
Едно от най- обичаните и вкусни традиционни български ястия, което трябва да присъства в тефтера...
40150
Едно от най- обичаните и вкусни традиционни български ястия, което трябва да присъства в тефтера с рецепти на всяка домакиня
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

" Родопският пататник е едно от най-вкусните традиционни български ястия, които е необходимо да присъстват в тефтера с рецепти на всяка домакиня "

 

Необходими Съставки

кисело мляко - 500 г.
картофи - 1 кг.
масло - 100 гр.
яйца - 5 бр.
царевично брашно - 100 гр.
червен пипер - 1 ч. л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.

л.
сол

 

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват цели, обелват се и докато са топли, се смачкват с вилица или преса. Прибавя се киселото мляко, предварително разбъркано с брашното, содата, яйцата и червения пипер. Сместа се посолява, разбърква се добре с дървена лъжица и се изсипва в тава, обилно намазана с масло.

Пече се върху печката. Щом се изпече от долната страна, се обръща на капак, за да се намаже тавата с останалата част от маслото, и се запече от другата страна.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft