Ей, не съм вярвала, че някога ще прояда броколи, но приготвени така са по- вкусни от пържени картофки дори

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ей, не съм вярвала, че някога ще прояда броколи, но приготвени така са по- вкусни от пържени картофки дори
Ей, не съм вярвала, че някога ще прояда броколи, но приготвени така са по- вкусни от пържени...
15434
Ей, не съм вярвала, че някога ще прояда броколи, но приготвени така са по- вкусни от пържени картофки дори
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Броколите са едни от най- полезните и достъпни зеленчуци почти по всяко време на годината. Това е диетичен продукт, освен че има комплекс от витамини и минерали, важни за здравето на жените. Затова се препоръчва включването му в ежедневната диета.

Рецептата, която споделяме днес, е универсална. В крайна сметка, по подобен начин можете да готвите не само броколи. В света на готвенето, те са известни като печени зеленчуци . Италианците приготвят броколи, артишок, карфиол, а също така правят асортимент чрез смесване на сезонни зеленчуци. Рецептата е изключително проста.

 

съставки

броколи 1 кг

Пшенично брашно 250 g

Яйце 1 брой

Газирана вода 100-125 ml

сол на вкус

Зехтин 35 ml

 

подготовка

Разглобете броколите на съцветия (за предпочитане купете римско броколи). След това ги сварете в кипяща подсолена вода, докато наполовина станат готови (зеленчукът трябва да остане свеж и да не разкишка). 

рецепта за броколи
Разбийте яйцата със сол и разбъркайте с пресятото брашно. Разбъркайте добре.

рецепта за броколи
След това, без разбъркване, постепенно се излива много студена газирана вода. Водата може да бъде малко повече или по-малко, в зависимост от качеството на брашното. Консистенцията на тестото трябва да е като на гъста сметана. Ако желаете, можете да добавите любимите си подправки и зеленчуци към тестото


Загрейте растителното масло в тенджера. Потопете броколите в тестото, след това ги запържете на средна топлина до златисто кафяво. Първо поставете пържени зеленчуци на хартиени кърпи, за да се абсорбира излишното олио, след това в чинията. Сервирайте топли

рецепта за броколи

Хрупкавото тесто ще подхожда на домашно приготвения сос. Опитайте се да готвите според тази рецепта и тя със сигурност ще остане във вашата книжка с рецепти за готвене. И също - споделете с приятелите си тази вкусотия!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft