Броколите са едни от най- полезните и достъпни зеленчуци почти по всяко време на годината. Това е диетичен продукт, освен че има комплекс от витамини и минерали, важни за здравето на жените. Затова се препоръчва включването му в ежедневната диета.
Рецептата, която споделяме днес, е универсална. В крайна сметка, по подобен начин можете да готвите не само броколи. В света на готвенето, те са известни като печени зеленчуци . Италианците приготвят броколи, артишок, карфиол, а също така правят асортимент чрез смесване на сезонни зеленчуци. Рецептата е изключително проста.
съставки
броколи 1 кг
Пшенично брашно 250 g
Яйце 1 брой
Газирана вода 100-125 ml
сол на вкус
Зехтин 35 ml
подготовка
Разглобете броколите на съцветия (за предпочитане купете римско броколи). След това ги сварете в кипяща подсолена вода, докато наполовина станат готови (зеленчукът трябва да остане свеж и да не разкишка).
Разбийте яйцата със сол и разбъркайте с пресятото брашно. Разбъркайте добре.
След това, без разбъркване, постепенно се излива много студена газирана вода. Водата може да бъде малко повече или по-малко, в зависимост от качеството на брашното. Консистенцията на тестото трябва да е като на гъста сметана. Ако желаете, можете да добавите любимите си подправки и зеленчуци към тестото
Загрейте растителното масло в тенджера. Потопете броколите в тестото, след това ги запържете на средна топлина до златисто кафяво. Първо поставете пържени зеленчуци на хартиени кърпи, за да се абсорбира излишното олио, след това в чинията. Сервирайте топли
Хрупкавото тесто ще подхожда на домашно приготвения сос. Опитайте се да готвите според тази рецепта и тя със сигурност ще остане във вашата книжка с рецепти за готвене. И също - споделете с приятелите си тази вкусотия!