Ей с тази рецепта снощи мъжът ми ми взе акъла за годишнината! Простих му даже и безпорядъка в кухнята, толкова беше вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ей с тази рецепта снощи мъжът ми ми взе акъла за годишнината! Простих му даже и безпорядъка в кухнята, толкова беше вкусно!
Ей с тази рецепта снощи мъжът ми ми взе акъла за годишнината! Простих му даже и безпорядъка в...
36307
Ей с тази рецепта снощи мъжът ми ми взе акъла за годишнината! Простих му даже и безпорядъка в кухнята, толкова беше вкусно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичате ли солени торти ? Тогава просто ще се влюбите в тази! В основата й са варени картофи , а плънката е ароматна и засищаща. Когато планирате да сервирате картофено пюре за вечеря, сварете малко повече картофи, така че на следващия ден да се насладите на това домашно приготвено изкушение.

Ето и рецептата за тази невероятна картофена торта :

Съставки:

300 гр. печурки

3 с.л. олио

смлян черен пипер на вкус

сол на вкус

100 гр. масло

4 с.л.пшеничено брашно

50 гр. целина

1 глава лук

200 гр. пилешко месо

150 гр. свинско месо

1 кг картофи

100 гр. зелен лук

1 жълтък

Приготвяне:

  1. Обелете картофите и ги сварете в леко осолена вода. След това ги намачкайте на пюре, добавете вътре маслото, яйцата и брашното.
  2. Смесете двата вида предварително смляно месо, нарежете на кубчета лука, гъбите и целината.
  3. Загрейте 1,5 супени лъжици олио в тиган, запържете половината лук, след това добавете целината и гъбите, сол и черен пипер. Запържете за 5-7 минути.
  4. На останалата част от маслото се запържва втората половина на крушката и каймата, като се добавя и сол и черен пипер.
  5. Сварете 3 яйца твърдо и ги настържете. Добавете ситно нарязан зелен лук, сол и черен пипер.
  6. В намаслена тавичка сложете около две трети от картофеното пюре, разпределете го равномерно на дъното и оформете борд.
  7. Разстелете върху картофите запържения лук със зеленчуци, към който сте прибавили настърганите яйца със зеления лук. Отгоре завършете със слой от каймата. Покрийте тортата с останалите картофи и намажете с жълтъка.
  8. Пъхнете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути. Сервирайте топло.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft