Плодовете и зеленчуците могат да останат свежи няколко месеца! Ето как!
Често ние изхвърляме големи количества от плодовете и зеленчуците , които сме купили, за да консумираме у дома, но така и не успяваме да се насладим на техния вкус. В днешната статия ние сме ви подготвили няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да запазите свежестта на любимите си храни.
За да запазите свежестта на банана, увийте дръжката му във фолио.
Така ще издържи 7 дни по-дълго!
Ябълките трябва да се съхраняват отделно от другите продукти. Те излъчват специален газ – етилен, който ускорява зреенето на плодовете и зеленчуците.
Ето как да замразявате говеждото месо! Поставете месото в плик с цип и го сплескайте. След това, с помощта на дървена пръчка отбележете местата до където ще ползвате каймата. Вече няма да размразявате всеки път голямо количество месо.
За да предотвратите изсушаване около разрезите на тортата, сложете няколко филийки хляб. Ако е необходимо, ги забодете с клечки за зъби.
Поставете лука в чорапогащник, за да издържи свеж поне 8 месеца!
Дръжте меда в стъклен буркан с капак. В никакъв случай не го съхранявайте в железни или емайлирани съдове. Медът ще ги окисли.
Съхраняването на моркови в пясък е много популярен метод сред градинарите. Поставете морковите в кутия с влажен пясък, така че зеленчуците да не се допират. В 10 литра пясък добавете 1 литър вода.
При стайна температура доматите се запазват свежи по-дълго.
Преди да поставите зеленчуците във фризера трябва да ги бланширайте във вода или на пара.
За да запазите свежестта на зеления лук, поставете луковиците му във вода.