През вечер правим дробчета у нас, с тази рецепта стават по- вкусни от кръчмата долу

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
През вечер правим дробчета у нас, с тази рецепта стават по- вкусни от кръчмата долу
През вечер правим дробчета у нас, с тази рецепта стават по- вкусни от кръчмата долу
48422
През вечер правим дробчета у нас, с тази рецепта стават по- вкусни от кръчмата долу
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вече 2 месеца купувам пилешки дробчета всеки петък, за да ги приготвя за вечеря. Черен дроб в брашно - така се подвизава тази рецепта в тетрадката ми с рецепти, които баба ми ми предаде по наследство. Когато го приготвих за първи път у дома, всички бяха толкова развълнувани, че трябваше да готвя това ястие пред ден

Днес редакционният ни съвет ще ви каже как да готвите черния дроб в необичайна панировка . 

ЧЕРЕН ДРОБ В БРАШНО

СЪСТАВКИ

0,5 кг черен дроб (свински или пилешки)
1 яйце
2-3 скилидки чесън
1 ч.л.захар
0,5 ч.л. сода
1 ч.л. сол
1-2 глави лук
7 с.л.  растително масло
4-5с. л. царевично брашно

 

ПОДГОТОВКА

Измийте черния дроб и отлепете белите резки и сухожилия и след това нарежете на средни парчета.

И сега забавната част е правенето на марината . За целта смесете яйцето, захарта, солта, содата и нарязания чесън в удобен съд. Разбъркайте всичко добре и след това изсипете марината върху черния дроб. Разбъркайте отново, покрийте контейнера с черния дроб под маринатата с капак или с опаковъчно фолио и охладете за 2 часа.

Измийте лука, обелете и нарежете на половинки. Запържете лука в предварително загрят тиган. Докато лукът се задушава, извадете черния дроб от маринатата и покрийте всяка хапка с царевично брашно.

Извадете лука от тигана, вместо това запържете черния дроб в галета. Ако е необходимо, можете да добавите малко растително масло.

Пържете черния дроб за 5 минути до златисто кафяво, в края добавете заделения лук. Задушете всичко заедно на слаб огън, покрито за 2-3 минути.

Това е всичко, панираният маринован дроб е готов. Добър апетит!

Как си прриготвяте вие дробчетата ? Споделете вашите готварски трикове с нас в коментарите!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft