Понякога, когато не знаете какво да приготвите за закуска, обяд или вечеря, припомнете си тази бърза рецепта . На външен вид, но и на вкус напомня на пица, въпреки че в рецептата не е използвано брашно, нито се меси тесто. Това ядене ми излезе евтино и всички хапнахме добре у дома. Направете голямо ястие от няколко съставки .
Основата се приготвя от картофи и още няколко съставки, които се изсипват в тавичка, след което се поръсва със сирене и сушено месо. Обикновено отгоре слагам наденица, защото вкъщи обичаме лютивия вкус, но вие можете да сложите шунка, врат, филе или нещо по ваш избор. Ето какво ви трябва, за да си приготвите Фалшива пица от картофи :
Фалшива пица от картофи
Продукти:
- 2 картофа
- 3 яйца
- 2 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжичка сол
- черен пипер
- смлян червен пипер
- кимион
- суха мащерка
- 1 чаена лъжичка масло за намазване
- 250 г кашкавал, сирене чедър или друго сирене по избор
- 250 гр. наденица или някакъв колбас по избор
Приготвяне:
Това количество продукти е за една тава със стандартен размер. Тавата трябва да е с по-високи страни, защото сместа е висока колкото баница. Измийте картофите под течаща вода и ги подсушете, след което ги обелете. Настържете ги от едрата страна на рендето, след което ги приберете в по-дълбок съд.
Преди да ги сложите в купата ги изстискайте малко с ръце. Така или иначе картофите ще пуснат част от сока си, докато са в съда, но не е нужно да прецеждате това малко количество. Добавете трите яйца към картофите и омесете сместа на ръка, докато се смеси. След това добавете 2 супени лъжици олио и разбъркайте отново.
Подправете сместа на вкус. Овкусих с 1 чаена лъжичка сол, 1/2 чаена лъжичка черен пипер, 1 чаена лъжичка смлян червен пипер и 1/2 чаена лъжичка кимион и сушена мащерка. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес и разпределяне на подправките.
Подгответе тава за печене или огнеупорен съд. Нарежете кубче маслото и изчакайте малко да омекне. Намазнете обилно дъното и стените на съда, за да не залепне сместа при печене. След като сте намазнили формата за печене, веднага изсипете сместа и я притиснете, за да се слегне и разпредели равномерно върху формата.
Включете фурната да загрее на 200 градуса, след което сместа се пече 20-25 минути. Междувременно настържете 250 г кашкавал (или сирене), след което след изпичане извадете тавата от фурната и покрийте сместа с настъргания кашкавал. Наденицата или друго сушено месо също се нарязва на по-дебели колелца и се нареждат върху кашкавала.
Намалете температурата на фурната на 180 градуса, след което печете още 15-20 минути, докато кашкавалът се разтопи и хване фина коричка.
Това е едно от най-вкусните и лесни ястия, които можете да приготвите по всяко време. Ако нямате обяд днес, опитайте тази рецепта.
Да ви е сладко!