Ей това е най-добрата рецепта за домашни мекици: Отвън хрупкат, а вътре са мекички и на мехури

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ей това е най-добрата рецепта за домашни мекици: Отвън хрупкат, а вътре са мекички и на мехури
Ей това е най-добрата рецепта за домашни мекици: Отвън хрупкат, а вътре са мекички и на мехури
69837
Ей това е най-добрата рецепта за домашни мекици: Отвън хрупкат, а вътре са мекички и на мехури
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма човек, който да не обича току-що извадени от тигана мекички . Вярно, не са най-здравословната храна, но обикновено забравяме тези предразсъдъци, докато си ги хапваме.

Днес сме ви приготвили една наистина сполучлива рецепта за домашни мекички , която не е особено сложна, а резултатът е повече от добър:

домашни мекици

Най-добрите домашни мекици

Продукти:

  • 500 мл хладка вода
  • 700 гр.бяло брашно
  • 40 гр.прясна мая (1 кубче)
  • 1 к.л.захар
  • 5 с.л.олио
  • 1,5 к.л.сол
  • олио за пържене (по-голямо количество)

Приготвяне:

1. Поставете маята, хладката вода, олиото и захарта в купата. Леко разбъркайте с ръка, добавете брашно, но не цялото - малко повече от половината от общото количество. 

2. Омесете тестото с миксер с подходящи приставки. Така можете да направите бързо гладко тесто. Месете, докато се получи гладка смес, без бучки.

3. Набрашнете леко ръцете си и плота. Месете леко и внимателно, докато се получи гладка топка тесто. Ако лепи по ръцете, добавете още малко брашно.

4. Загрейте фурната. Включете я на 50 градуса, но не чакайте да се загрее напълно, след което я изключете. Фурната трябва да е хладка, не прекалено гореща. Поставете вътре съда с тестото и го покрийте с кърпа. Оставете да престои 15 минути, за да може тестото да втаса малко - няма нужда да се надига двойно.

5. Набрашнете добра работния плот, поръсете леко тестото с малко брашно. Извадете го на масата, оформете на топка и разточете, като не натискате прекалено силно и не точите прекалено тънко, за да не излезе въздухът от тестото. Изрежете мекички с форма по желание и ги оставете за около 10 минути. Ще ви е по-лесно да изрежете тестото, ако от време на време топите ножа в брашно.

7. Загрейте олиото и като топите върховете на пръстите си всеки път в брашно, вземайте мекичките и ги пускайте във врящо олио. Важно е да ги вземете много внимателно, без да натискате, защото иначе няма да бухнат и половината от дупките от тях ще изчезнат. Първо изпържете отдолу и щом се зачервят и бухнат хубаво, обърнете от другата страна. Готовите мекички изваждайте върху салфетка, за да попие излишната мазнина.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft