Невероятно вкусен и ароматен боб по ловджийски в доматен сос, който ще покори всички с вкус и мирис. Вкусните ловджийски наденички, които ще добавим към традиционния боб , само ще погъделичкат нежно сетивата ви и ще ви карат да хапвате още една лъжичка, и още, и още... Голямо ястие със специален вкус - боб с наденички по ловджийски :
Боб с наденички по ловджийски
Продукти (за 2 порции):
250-300 гр.
1 глава лук
1 морков
1 консерва (240 г) домати в собствен сок
4 ловджийски наденички
олио за пържене
сол, зърна черен пипер, дафинов лист, пушен червен пипер
Приготвяне:
1) Изплакнете боба и накиснете в студена вода за една нощ.
2) Изцедете водата от боба и го изплакнете. Залейте с чиста вода в съотношение 1: 3 и варете зърната, докато омекнат - около час. Отцедете.
3) Нарежете лука на кубчета, морковите на филийки. Обелете и нарежете наденичките.
4) Изсипете олио в тигана и запържете лука и морковите в него до златисто кафяво.
5) Добавете наденичките, сол и подправки към тях и запържете за няколко минути.
6) Добавете доматите и сока им в тигана. Разбъркайте добре и изчакайте ястието да заври.
7) Изсипете зърната боб при останалите продукти в тигана. Намалете огъня и покрийте тигана с капак. Оставете да къкри около 15 минути.
Приятен апетит!