Идеята за това какви трябва да са кюфтетата е много добре утвърдена: малко лук за аромат, няколко яйца за лепкавост и повече месо, разбира се. В същото време количеството месо в каймата често се свързва с качеството на вкуса, но тези понятия могат да бъдат напълно несвързани.
Съставките
кайма 1 кг
хляб 190 g
масло 125 g
мляко 250 мл
Пшенично брашно 50 g
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Извадете коричката от хляба, нарежете я на парчета среден размер. 190 г е около половин филийка.
Изсипете върху хляба млякото и го оставете да кисне.
Докато хлябът стане мек, смесете каймата с разтопено масло, сол, черен пипер и накисния хляб.
Получената маса омесете с ръце, докато стане хомогенна. След това покрийте съдовете с прилепващо фолио и оставете да престои в хладилника за 20 минути, за да замръзне малко.
По- удобно е да оформите котлети от охладената смес. Оваляйте ги в брашно, оформете и запържете от двете страни в тиган с масло до златисто кафяво.
Приятен апетит