За крема:
300 мл прясно мляко
1 пудинг ванилия (инстантен)
2 супени лъжици брашно
5 супени лъжици захар
За тестото:
200 мл вода
80 гр маргарин
200 гр брашно
1 чаена лъжичка сол
4 яйца
200 гр пудра захар
1 пакетче сметана
Първо пригответе крема, тъй като трябва да бъде студен при пълненето. В 200 мл
мляко разтворете пудинга, захарта и 2 супени лъжици брашно. Останалата част от млякото сложете да се свари. Щом заври, добавете бавно сместа с пудинга в млякото, докато се сгъсти.Оставете да се охлади.
Междувременно пригответе тестото. В 200 мл вода добавете 80 гр. маргарин и 1 чаена лъжичка сол. Оставете да заври. След това добавете наведнъж цялото количество брашно и бъркайте енергично, докато се получи гладко тесто, което се отделя от стените на съда. оставете тестото леко да се охлади, след което добавете яйцата едно по едно и бъркайте добре след всяко, докато се поеме напълно от сместа. Изсипете тестото в шприц и оформете еклерчета върху покрита с хартия за печене тавичка (ако нямате шприц, може да използвате и 2 чаени лъжички). Сложете ги в предварително загрята фурна. Печете около 20 минути на 200 ˚, без да отваряте вратичката на фурната. Оставете еклерите да поизстинат във фурната, преди да ги извадите. Охладените еклери разрежете на половина и напълнете с охладения крем. След това шприцовайте върху крема малко сметана (предварително разбита според указанията на опаковката) и покрийте с горната част на еклера. Отгоре поръсете с пудра захар или залейте с карамел или шоколад.