Еклери с кисело мляко и горски плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Еклери с кисело мляко и горски плодове
Еклери с кисело мляко и горски плодове
admin
Добавена от: admin
8034
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 г краве масло
1 щипка сол
4 яйца
150 г брашно
10 г желатин
300 г кисело мляко, размесено с пакетче ванилия
сока и настъргана кора на 1 лимон
100 г захар
300 мл сметана
300 г горски плодове - къпини, малини, диви ягоди, френско грозде
3 супени лъжици пудра захар

Кипнете 250 мл вода с кравето масло и солта. Наведнъж прибавете цялото брашно и бъркайте, докато се образува топка тесто и дъното на тенджерата се покрие с бял налеп. Сложете тестото в купа и прибавете към него 1 яйце. Разбъркайте добре, докато се поеме яйцето. Малко изстудете. Едно след друго прибавете останалите яйца и бъркайте отново, докато тестото не заблести. Поставете тестото в сладкарски шприц. Застелете тавата с хартия за печене и оформете 12 розички. Печете ги 15-20 мин при температура 220С. Разрежете еклерите хоризонтално на половинки, докато са още топли.
Накиснете желатина. Смесете киселото мляко, настърганата кора и сока от лимона. Изстискайте желатина и го смесете с киселото мляко. Щом то започне да се сгъстява, разбийте сметаната и я добавете. Напълнете сладкарски шприц с крема и разпределете върху долните части на сладкишите. Покрийте с горските плодове и украсете с останалия крем. Покрийте с горните части на розичките. Охладете 60 мин и поръсете с пудра захар.
Ако не разполагате с пресни плодове, може да използвате такива от сладко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft