Еклер-руло за шестица! Толкова лесно и бързо, а такъв божествен вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Еклер-руло за шестица! Толкова лесно и бързо, а такъв божествен вкус:
Еклер-руло за шестица! Толкова лесно и бързо, а такъв божествен вкус:
79144
Еклер-руло за шестица! Толкова лесно и бързо, а такъв божествен вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичате еклери, но не искате да ги приготвяте, защото отнема много време? Тогава тази рецепта определено е за вас!  Еклеровото руло , подобно на еклеровата торта, може да замени дребните индивидуални сладкишчета. Толкова лесно се приготвя, а става невероятно вкусно! Кората е като тесто за еклери, а кремът вътре - божествено вкусен и пухкав. Непременно опитайте този десерт!

Еклер-руло за шестица

Продукти:

За тестото:

  • Вода - 100 ml;
  • Прясно мляко - 100 мл;
  • Захар - 1 с.л.;
  • Сол - 1 щипка;
  • Масло - 80 г;
  • Пшенично брашно - 130 г (6,5 супени лъжици без връх);
  • Яйца - 3 бр.

Съставки за крема:

  • Яйца - 2 бр.;
  • Захар - 150 г (7,5 супени лъжици без връх);
  • Ванилова захар - 1 пакетче (10 г);
  • Царевично нишесте - 30 гр.
(1 голяма супена лъжица);
  • Прясно мляко - 400 мл;
  • Масло - 50гр.
  • Приготвяне:

    За тестото: в тенджера смесете вода, мляко, захар, сол, масло. Когато течността започне да запарва (не довеждайте до кипене!), изключете котлона.

    течност на котлона

    Добавете пресятото брашно и разбъркайте със силиконова шпатула. Само за 20 секунди тестото ще се събере на топка и ще се запари. Към леко охладеното тесто добавете едно по едно яйцата. Разбъркайте хубаво с шпатула, докато се поемат напълно.

    приготвяне еклерово тесто

    Използвайте шпатула, за да разстелете мекото тесто в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Пече се 30 минути на 200 градуса на режим "горе-долу" без конвекция.

    Съвет Направете няколко издатини в тестото, за да изглежда кората добре.

    еклер руло тесто

    За крема: смесете яйцата, захарта, ваниловата захар, нишестето и 1/3 от млякото. Когато всички бучки се разбият, налейте останалото мляко и поставете тенджерата на среден огън. Оставете да заври и сгъсти. Когато се появят характерни мехурчета, изключете котлона и добавете маслото, разбъркайте.

    ванилов крем

    Охладете готовия блат под кърпа. Също така покрийте крема с прозрачно фолио в контакт. След това обърнете блата и нанесете целия крем на равномерен слой. Оставете 1 см от ръба празен, за да не изтече крема при завиването.

    еклерово руло приготвяне

    Завийте кората с крема на руло. Опитайте се да го увиете по-здраво.

    навиване руло

    Увийте рулото в хартия за печене. Поставете в хладилника да се стабилизира за поне 5 часа (за предпочитане цяла нощ).

    руло в хартия

    Готовото руло се реже идеално. Не е гумено, много меко, с много крем. Вкусът е точно като еклер!

    еклерово руло

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft