Обичате еклери, но не искате да ги приготвяте, защото отнема много време? Тогава тази рецепта определено е за вас! Еклеровото руло , подобно на еклеровата торта, може да замени дребните индивидуални сладкишчета. Толкова лесно се приготвя, а става невероятно вкусно! Кората е като тесто за еклери, а кремът вътре - божествено вкусен и пухкав. Непременно опитайте този десерт!
Еклер-руло за шестица
Продукти:
За тестото:
- Вода - 100 ml;
- Прясно мляко - 100 мл;
- Захар - 1 с.л.;
- Сол - 1 щипка;
- Масло - 80 г;
- Пшенично брашно - 130 г (6,5 супени лъжици без връх);
- Яйца - 3 бр.
Съставки за крема:
- Яйца - 2 бр.;
- Захар - 150 г (7,5 супени лъжици без връх);
- Ванилова захар - 1 пакетче (10 г);
- Царевично нишесте - 30 гр.
Приготвяне:
За тестото: в тенджера смесете вода, мляко, захар, сол, масло. Когато течността започне да запарва (не довеждайте до кипене!), изключете котлона.
Добавете пресятото брашно и разбъркайте със силиконова шпатула. Само за 20 секунди тестото ще се събере на топка и ще се запари. Към леко охладеното тесто добавете едно по едно яйцата. Разбъркайте хубаво с шпатула, докато се поемат напълно.
Използвайте шпатула, за да разстелете мекото тесто в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Пече се 30 минути на 200 градуса на режим "горе-долу" без конвекция.
Съвет Направете няколко издатини в тестото, за да изглежда кората добре.
За крема: смесете яйцата, захарта, ваниловата захар, нишестето и 1/3 от млякото. Когато всички бучки се разбият, налейте останалото мляко и поставете тенджерата на среден огън. Оставете да заври и сгъсти. Когато се появят характерни мехурчета, изключете котлона и добавете маслото, разбъркайте.
Охладете готовия блат под кърпа. Също така покрийте крема с прозрачно фолио в контакт. След това обърнете блата и нанесете целия крем на равномерен слой. Оставете 1 см от ръба празен, за да не изтече крема при завиването.
Завийте кората с крема на руло. Опитайте се да го увиете по-здраво.
Увийте рулото в хартия за печене. Поставете в хладилника да се стабилизира за поне 5 часа (за предпочитане цяла нощ).
Готовото руло се реже идеално. Не е гумено, много меко, с много крем. Вкусът е точно като еклер!
Да ви е сладко!