Много хора обръщат чашите си наобратно , когато мият чиниите, за да ги отцедят, което, както обясняват специалистите, е напълно погрешно, защото вреди на качеството и здравината на чашите.
Ръбът на стъклото е най-крехката част. Когато поставите чашата с главата надолу, той поддържа тежестта на цялото стъкло, което означава, че с времето вероятността от счупване на стъклото ще се увеличи.
Някои чаши за пиене имат много деликатен ръб, който не е проектиран да поддържа цялата тежест на чашата.
Затова най-добре е да не съхранявате чашите с главата надолу, тъй като това ще окаже прекомерен натиск върху ръба и в крайна сметка може да доведе до счупване на чашите.
Специалистите обаче са наясно, че този метод за поставяне на чаши след измиване се използва, за да се предотврати натрупването на прах в чашите.