Приготвянето на тази сладоледена торта с ягоди и шоколад е много лесно и бързо, без печене. Вместо ягоди можете да използвате всякакви сезонни плодове. Просто охладете добре сладоледения сладкиш и се насладете на вкуса му!
Бърза сладоледена торта с ягоди
Продукти:
1 литър прясно мляко
3 пудинга с вкус на ванилия
300 г бисквити
9 супени лъжици захар
150 г масло или маргарин
200 г бял шоколад
500 г ягоди или друг плод
сокът от 1 лимон (по желание)
За глазурата:
150 г черен шоколад
150 г сладкарска сметана или 200 г разбита сметана според инструкциите или 200 мл сладка сметана и 6 ягоди за декорация
Използва се форма или тава с размери 30х20 см
Начин на приготвяне:
Отделете малко мляко и смесете в него девет супени лъжици захар и пудинга на прах, така че да няма бучки. Сложете останалото мляко на огъня.
Когато заври, добавете разбития пудинг и варете на слаб огън при непрекъснато бъркане. В горещия пудинг сложете 150 г масло или маргарин, разбъркайте добре, докато се разтопи и поеме от крема.
След това добавете 200 г нарязан бял шоколад, след което разбъркайте добре, докато се разтопи и смеси.
Докато пудингът е още горещ, се добавят 300 г натрошени бисквити. Можете да използвате всякакви бисквитки (или бишкоти). След като разбъркате добре сместа, я оставете да изстине.
Измийте половин килограм ягоди, почистете ги от дръжките и ги нарежете на ивици, след което ги полейте с лимонов сок, за да не потъмнеят. След това ги извадете с решетъчна лъжица (за да изцедите сока, който са отделили), и ги сложете в сместа от пудинг и бисквитки. Разбъркайте.
Изсипете сместа във форма 30х20 см, предварително покрита с прозрачно фолио. Оставете тортата в хладилник поне за няколко часа или за една нощ, за да стегне добре (или във фризера за един час).
Глазура: Нарежете на ситно 150 тъмен шоколад и залейте с гореща сметана. Разбъркайте, докато се разтопи и комбинира. Залейте тортата с глазурата и украсете с ягоди.
Да ви е сладко!