Елда с грах
17 Юни 2015
3660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
100гр Елда
300гр замразен грах
3 гъби (по желание)
1 морков
1 скилидка
чесън
щипка черен пипер
щипка сол щипка
сминдух
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. зехтин
магданоз
Сложете добре измитите и нарязани на парченца зеленчуците в тенджера с вода, заедно със счукания чесън, оставете да заври, а след това добавете граха, оставете да се вари в продължение на петнадесет минути и след това добавете елдата. Оставете да къкри за 15 минути. Добавете щипка сол, черен пипер, сминдуха и червения пипер. Когато се свари, смелете в блендера малка част от супата, за да даде по- плътен ефект. При сервирането овкусете с магданоза и суровия зехтин.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари