За тестото:
2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
сол
30 г масло
1 к.ч. вода
За намазване:
1 яйце
За поръсване:
30 г пудра захар
За пълнежа:
100 г орехи
6 с.л. кафява захар
2 с.л. масло
2 ч.л. канела
2 ябълки
100 г кокосови стърготини
Време: 50 минути
От посочените продукти се омесва тесто и се оставя за 20 минути. В загрятото масло се задушават нарязаните орехи, настърганите ябълки, кокосовите стърготини, кафявата захар и канелата. Трябва да се получи гъста смес. Тестото се разточва и от него се изрязват кръгчета. В средата на всяко кръгче се слага по 1 с. л. от пълнежа, след което то се прегъва на две, а краищата му се прищипват. Всички емпанадас се намазват с разбито яйце и се изпичат на фурна до готовност или се изпържват в загрято олио. Щом станат готови, се поръсват с пудра захар.