Есенна супа с тиква и кестени
22 Декември 2011
13798
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
тиква – 600 гр.
керевиз – 600 гр.
кестени – 12 бр.
прясно мляко – 1/2 л.
кориандър – 2 с. л.
канела
черен пипер
сол
Предварително почистения корен кервиз и тиквата нарязваме на кубчета. Измиваме ги и ги слагаме в тенджерата. Прибавяме млякото и го разреждаме с вода подправяме със сол, черен пипер и кипваме. Варим на слаб огън около 20 мин., като бъркаме постоянно.
Махаме от огъня, разбиваме с миксер. Отново варим на слаб огън. Прибавяме нарязаните на парченца, предварително сварените и обелени кестени, кориандъра и канелата . Разбъркваме и сервираме.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари