Този тиквен чийзкейк се топи в устата, идеален е за сезона
Предлагаме ви чудната рецепта за тиквен чийзкейк, който се прави лесно и без печене. А е толкова вкусен, че се разтапя в устата при всяка хапка.
Трябват ни 190 грама обикновени бисквити, сто грама масло, три лъжици мед, 150 грама пълномаслена извара, 400 грама заквасена сметана, 20 грама желатин, 300 грама тиква, една ванилия.
Първо трябва да си натрошим бисквитите с помощта на един блендер.
Тиквата я нарязваме на парчета и я сваряваме на пара, а после я пюрираме. Добавяме към нея един от двата стопени и набъбнали желатина, а после подправяме и с ванилията.
Белият крем го правим като си разбиваме изварата със захар на вкус и заквасената сметана. Бъркаме хубаво, за да се получи еднородна и хомогенна смес. Към този крем добавяме и втория желатин.
Във вече охладената форма с бисквитената торта се изсипва първо белият крем, а върху него поставяме и тиквената смес. Взимаме една лъжица и с въртеливи движения с нея правим леки вълнички в основата на тортата – така се получават красивите шарки по нея от смесването на двата крема.
Този тиквен чийзкейк трябва да престои поне за около три часа на студено в хладилника, за да се стегне добре желатинът и вкусотията да стане пълна. Опитайте го, защото сме убедени, че пръстите ще си изядете от тази чудесия.
Пожелаваме ви добър апетит и да Ви е много сладко на всички!