Есенни бухтички с тиква

вход през zajenata.bg
Есенни бухтички с тиква
admin
Добавена от: admin
8404
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 средно голяма тиква, обелена, почистена от семето и нарязана на кубчета
2 с.л. царевично брашно
50 гр. фина пудра захар - за поръсване
½ ч.л. смляна канела
50 гр. обикновено брашно
1 л. олио, за пърженето
2 с.л. пудра захар
щипка смляно индийско орехче, за украса
За тестото:
100 гр. обикновено брашно
100 гр. царевично брашно
½ ч.л. бакпулвер
300 мл. студена газирана вода

Сварете тиквата в голяма тенджера с вряща подсолена вода до омекване (обикновено 15-20 минути). Отцедете парчетата тиква и оставете да изстинат, след това намачкайте в голяма купа заедно с 2 с.л. царевично брашно, пудрата захар и смляната канела, докато се получи гладко пюре.

Загрейте олиото в дълбок тиган с дебело дъно до 180 градуса. Пригответе тестото: пресейте бакпулвера със 100 гр. обикновено брашно и царевичното брашно в голяма купа. Добавете толкова газирана вода, че да се получи меко тесто (бъркайте с телена бъркалка).

Оформете от тестото малки сплескани топчета и ги поръсете с брашно, като изтупате излишното количество. Изпържете ги на маслена баня в горещото олио - на порции, като обръщате от време на време. 

Извадете готовите бухтички от тигана и оставете да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия след 2-3 минути. Подредете ги в подходящ съд, покрит с хартиени салфетки, и украсете с пудрата захар, смесена с щипка смляно индийско орехче. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft