Есента без тиквеник е като зима без сняг и дърво без клони- най- лесната рецепта да си подсладите душата

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Есента без тиквеник е като зима без сняг и дърво без клони- най- лесната рецепта да си подсладите душата
Есента без тиквеник е като зима без сняг и дърво без клони- най- лесната рецепта да си подсладите...
alex
Добавена от: alex
22186
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

тиква - настъргана на ренде - 1 кг

готови фини кори - 400 г
олио - 6-7 с.л.
захар - 1 ч.ч.
скълцани на ситно орехови ядки/може и смлени/ - 1 ч.ч.
канела - 1 ч.л.- равна
ванилия - 1 бр.
пудра за­хар - за поръсване

Начин на приготвяне

Всички продукти настърганата тиква, смлените или натрошени орехи, захарта, олиото, канелата и ванилията се омешват в една голяма купа.

От корите за баница вземаме 1 лист и го прегъваме на две, вземаме от плънката и слагаме в началото на листа и по средата и навиваме на руло, подреждаме ги в намазнена тава едно до друго до свършване на листите и плънката.

Така подредените рула ги помазваме с олио и ако е останал захарен сироп от плънката с него поливаме отгоре и печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 45-50 мин. до златист загар.
Така изпеченият тиквенник го ръсим с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft