Ето защо ВИНАГИ да киснем суровите бадеми във вода преди консумация:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Ето защо ВИНАГИ да киснем суровите бадеми във вода преди консумация:
19400
Източник: edna.bg
Снимков материал: pixabay.com
Ето защо ВИНАГИ да киснем суровите бадеми във вода преди консумация:

Неведнъж сме говорили за невероятно полезните свойства на бадемите - едни от най-ценните на хранителни вещества ядки. Богати, хрупкави и красиви - бадемите не са само са здравословни, но и носят истинска радост и удоволствие при готвене.

Бадемите  са богати на хранителни вещества като витамин Е, диетични фибри, омега-3 мастни киселини и протеини.

Някои казват, че могат да се считат за следващата голяма  суперхрана  заради невероятния си хранителен профил.

сурови бадеми

Имат високо съдържание на белтъчини, така че те да ви заредят за дълго с манган, който помага за укрепването на костите и регулирането на кръвната захар. Изключително полезни са за хора с проблеми с кръвното налягане. Подпомагат и за функцията на мускулите и нервите.

Избирането между накиснатите бадеми и суровите бадеми не е просто въпрос на вкус. Те са въпрос на избор на по-здравословен вариант.

Защо и как да накиснете бадемите правилно

 - Накисването е първата част, преди поникването на семената, когато са засадени в почвата. Докато се накисват, всички необходими хранителни вещества за покълването на младите растения се мобилизират в лесно достъпна форма. Това е причината за накисването на бадеми и други ядки.

бадеми ядка

 - Накисването на бадемите не само спомага храносмилането, но и значително подобрява вкуса им, освен това променя структурата на ядката и улеснява дъвченето.

 - Тъй като бадемовото масло абсорбира вода, то става по-меко. Това е от особена полза за малки деца и възрастни, които трябва да избягват трудните за дъвчене храни.

 - Ядките имат ензимни инхибатори, които им пречат да поникнат в сухи условия. Също така съдържат фитинова киселина, която може да ги направи много трудни за смилане от тялото ни. Веднъж напоени, те започват да израстват, което отключва техните хранителни вещества и това ги прави много по-лесни за смилане.

 - По-меките бадеми са и по-лесно смилаеми, което увеличава количеството хранителни вещества, които тялото ви може да абсорбира от ядката. Ако използвате бадеми в рецепти като торти, хляб и кифли, омекотяването на ядката улеснява разбиването на парченца или натрошаване, ако е необходимо.

бадеми във вода

 - Потопете шепа бадеми в половин чаша вода. Покрийте ги и им позволете да се накиснат за 8 часа. Изцедете водата, отделете обелката и съхранявайте ядките в хладилника в пластмасов контейнер. Така бадемите ще бъдат свежи около седмица (при правилно съхранение).

отцедени бадеми

Между другото, това важи не само за бадемите, но и за почти всички видове ядки - кашу, суров слънчоглед, тиквени семки и пр.

накиснати ядки.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft