Диетоложката Елена Соломатина разказа за опасностите и ползите от ягодите. Според нея ягодите са силен алерген.
Някои възрастни хора с алергия трябва да ги избягват, а на децата да се дава възможност да опитат плода за първи път с голямо внимание.
Разбира се, категорично е невъзможно да се ядат ягоди за хора с алергии.
Боровинките са полезни за мозъка
Всеки човек може да развие симптоми, подобни на алергии, ако яде ягоди в големи количества. Не трябва да се преяжда.
Соломатина заяви, че ягодите могат да причинят стомашно-чревни заболявания, които са свързани с повишена киселинност. Не трябва да ядете плодове на празен стомах.
Ягодите често се отглеждат с използването на нитрати. Те могат да повлияят негативно на вашето здраве. Освен това плодовете се транспортират на някои места от далеч. За да бъдат доставени в добро състояние, се използва дифенил. Това се отразява негативно на черния дроб и бъбреците.
Специалистът обясни, че вредното вещество може да се установи визуално. Влажни, мазни ягоди, напоени с бифенил.
Соломатина подчерта, че ягодите съдържат и много полезни вещества. Те са много богати на витамин С, който влияе положително на имунитета ни. Освен това има биофлавоноиди, които действат против стареене, предпазват сърдечно-съдовата система и предотвратяват онкологични заболявания. Ягодите са диетичен продукт, който съдържа големи количества вода и помага за поддържане на баланса на течностите в организма.