Без кашу болестите ни нападат отново
За да живеем спокойно и да посрещаме с усмивка всеки нов ден, е добре в дома си при всеки случай да имаме по пакетче кашу.
Колкото по-често хрупкаме от него, толкоз по-силни и пълни с енергия ще се чувстваме след време. Кашуто е идеална храна дори за хора, които имат чувствителни зъби.
Ядката с лекота се включва към редица хранителни режими, тъй като няма никаква опасност да развали диетата.
Тя е подходяща за поддържане на теглото в норма, вкусна е и предпазва от различни болестни състояния.
Кашу – безценен дар само с няколко ядки дневно
Ядката е богата на минерали и витамини, от които тялото се нуждае ежедневно.
За красота: Кашуто поддържа здравето на вашата коса. Точно заради тази причина то е препоръчително за прием от всички дами, които държат за изглеждат зашеметяващо.
В ядките се открива мед, взимащ дейно участие в оцветяването на косата, което означава, че предпазва от по-ранно побеляване.
За здрави кости: Магнезият и калцият са извънредно ценни и важни за поддържане на здрави кости.Тъй като в кашуто те се откриват в изобилие, мигновено вкусната ядка се превръща в отлична храна за опорно-двигателния апарат.
Освен всичко това ще бъде подобрено и здравето на венците и зъбите, но само при редовен прием на кашу. Не го подминавайте!
Сърдечно-съдова система: Кашуто е оскъдно на мазнини. В него се съдържа важната олеинова киселина, която активно се бори с високите нива на холестерол в кръвта.
Факт е, че олеиновата киселина в комбинация с всички антиоксиданти е мощен механизъм за регенериране на клетките на кръвоносните съдове. По този начин те става по-здрави и по-еластични.
Предпазване от рак: Може би това е и най-силното действие на вкусното кашу, поради което често хората го предпочитат пред всички останали ядки.
Ако го хапвате системно, ще защитите тялото си от развитие на туморни клетки. Ядките са превъзходни източници на антиоксиданти, както вече споменахме.
Освен това в кашуто са поместени и завидно количество флавоноиди, които подпомагат действието на антиоксидантите в борбата с рака. Най-ефективни са ядките, когато се приемат срещу рак на дебелото черво.
За да постигнете всичко описано току-що, заложете на кашу поне 3 пъти седмично. Скоро ще се почувствате променени и то в положителен аспект.
Лекувайте се по вкусния начин, за да не се налага след време да минете на медикаменти. Защитата ви от болестите е гарантирана!
Източник:https://zdrave.ws/