Точно както и оризовата вода , така и водата, в която сте варили спагетите си има своите предимства.Само този път те са апетитни и здравословни.
Невероятната вода от паста или макарони може да ви помогне да финиширате яденето си с фантастичен сметанов сос.
Сигурно много пъти, докато сте яли паста в ресторант се чудите как дресинга е толкова кремав, а спагетите сочни, а вкъщи никога не се получава така.
Забравяте един ключов момент - досега винаги сте хвърляли тайната съставка.
Професионалните готвачи знаят, че малко от гъстата и мътна вода, в която сте варили спагетите може да подобри вкуса на цялата рецепта. Тази вода съдържа нишесте, така че може да сгъсти соса и да даде кремообразна текстура.
Необходимо е да имате предвид, че водата трябва да бъде солена и да се добави в края на подготовката на соса. Плюс това, поставете половината от мярката за сол от обичайното.