Ако обичате бързите и лесни сладкиши, то този определено ще спечели вниманието ви. Сочен, мекичък и с неземен аромат на ягоди! На всичкото отгоре е готов за 15-тина минути.
Върховно бърз сладкиш с ягоди и пудинг
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 1 литър мляко
- 2 пакетчета пудинг с вкус на ягода (80 г)
- 5 супени лъжици захар
- 150 г маргарин/масло
- 150 г заквасена сметана
- 200-300 г бишкоти
- 500 г пресни ягоди
- бита сметана, сладкарска сметана или суха сметана за украса
ПРОЦЕДУРА:
1. Налейте 800-850 мл мляко в тенджера и я сложете на огъня да заври. През това време разбийте пудинга със захарта и останалото прясно мляко.
2. Нарежете маргарина/маслото в голяма купа.
3. Когато млякото заври, изсипете пудинга и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се смесва с нарязания маргарин.
4. Бъркайте, докато маргаринът се разтопи, след което добавете заквасената сметана.
5. Смесете всичко отново. Ще ви се стори, че сместа е течна, но така трябва (бишкотите ще я поемат).
6. Начупете бишкотите и ги добавете към пудинга. Веднага добавете ягодите (сместа е хладка, не е вече гореща). Нарязани, ако са по-едри, и цели, ако са по-дребни. Разбъркайте.
7. Изсипете сместа в тавичка (форма), предварително намазана с маргарин/масло. Размерите са 30 х 20 см или около тези. Разпределете равномерно, за да няма празни места.
8. Охладете добре ягодовата торта, след което украсете с разбита сметана и нарязани ягоди преди сервиране.
Да ви е сладко!