Всяка умна домакиня слага бучка захар в кашкавала и сиренето - време е и ти да го направиш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Всяка умна домакиня слага бучка захар в кашкавала и сиренето - време е и ти да го направиш!
10659
Източник: actualno.com
Снимков материал: pixabay.com
Всяка умна домакиня слага бучка захар в кашкавала и сиренето - време е и ти да го направиш!

Случвало ли ви се е да отворите кутията със сиренето и да видите как отгоре му се е образувал тънък слой плесен ? Да, кашкавалът и сиренето са едни от най-нетрайните продукти, които са податливи на плесените.

мухлясъл кашкавал

Ако не искате да хапвате мухлясало сирене , днес ще ви издадем хитър трик , с който ще запазите сиренето по-дълго годно за консумация, ще го предпазите от плесен и бактерии. Всички знаем, че тези два продукта са богати на мазнини и белтъчини, а това ги прави идеална среда за живот на множество микроорганизми.

Бучка захар и забравяме за мухлясалото сирене

захар на бучки

Когато оставяте сиренето в хладилник, направете следното.

В чинията, в която сте го сложили, добавете една бучка захар. Ако не ви се намира под ръка бучка захар, можете да поръсите в края 2 чаени лъжички от белите кристали.

захар в кашкавала

За да предпазите полезните на хранителни вещества продукти, покрийте ги с капак. Този трик помага да увеличите значително трайността на продуктите и да не позволявате на плесена и мухъла да ги нападат. Опитайте още сега и резултатът ще е повече от отличен!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft