Начукани патладжани - новата хипер вкусотия от форумите! Трябва да го опитате - разкош!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Начукани патладжани - новата хипер вкусотия от форумите! Трябва да го опитате - разкош!
Начукани патладжани - новата хипер вкусотия от форумите! Трябва да го опитате - разкош!
7414
Начукани патладжани - новата хипер вкусотия от форумите! Трябва да го опитате - разкош!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Невероятно нежните пълнени патладжани ще се харесат на любителите на оригинални ястия. Голямото количество кайма се комбинира с богатия вкус на патладжана. При желание е лесно да се импровизира с пълнежа, може да бъде всякакъв. Това дава възможност за безкрайни вкусни импровизации. Ястието се приготвя на порции, което означава, че е възможно да се харесат както месоядните, така и любителите на зеленчуци едновременно. Ето рецептата за божествения пълнен патладжан с кайма :

Божествен пълнен патладжан с кайма

Основното нещо е да се въоръжите с точилка в началния етап и да наложите хубаво патладжаните с нея.

патладжан с точилка

Продукти:

3 патладжана

1 глава лук

сладки и люти чушки

няколко скилидки чесън

1 чаша доматен сок

300 г кайма

малко смлян черен пипер

кориандър

зелени подправки н авкус

сол

продукти патладжан

Приготвяне:

С помощта на точилка внимателно начукайте патладжаните, а след това ги разточете. В резултат на това получавате меки патладжани вместо жилави. В същото време кората им не се уврежда.

бит патладжан

патладжан с точилка

Разрежете омекналите патладжани по дължина. Получавате просторни „джобове“ за пълнежа.

джоб от патладжан

Добавете 1 супена лъжица сол към студена вода и накиснете патладжаните там.

накиснат патладжан

Нека преминем към приготвянето на пълнежа. Смелете сладки и люти чушки, лук, чесън, смесете всичко с кайма, сол, черен пипер, добавете зелении на вкус, кориандър и други подправки по желание. Леко изстискайте патладжаните и ги напълнете с овкусената кайма. Ако пълнежът е повече от необходимото, от излишъка оформете кюфтета. Поставете всичко в съд за печене, залейте  с доматен сок и пъхнете във фурна, предварително загрята до 180 С, за 40 минути.

пълнен патладжа

Тези патладжани са много вкусни както топли, така и студени. 

божествен пълнен патладжан

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft