Ето и плодовете и зеленчуците, които си заслужава да бъдат биологична продукция
Подредени са в низходящ ред по отношение на най-високото до най-ниското натоварване с пестициди. Плодове: праскови, ябълки, нектарини, ягоди, череши, грозде, круши, малини, сливи, портокали, мандарини, пъпеш, лимони, грейпфрути, диня, боровинки.
Зеленчуци: Сладки чушки, целина, маруля, спанак, картофи, моркови, зелен фасул, люти чушки, краставици, карфиол, гъби, домати, сладки картофи.
Други:
За биологичното месо също си заслужава да платите повече. То е без съдържание на антибиотици, хормони и човешките хормони на растежа (ГМО). Тези животни се отглеждат по-хуманно и етично, което означава че не консумират толкова много химикалки чрез храната, която консумират.
За съжаление фермите, в които се гледат такива животни, са наистина много малко.