За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Ето каква била тайната, значи! Бухналата и сочна баничка освен сиренце искала още нещо! Вече само така я правя:
Ето каква била тайната, значи! Бухналата и сочна баничка освен сиренце искала още нещо! Вече само...

27 Октомври 2016
351758
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:

Ето каква била тайната, значи! Бухналата и сочна баничка освен сиренце искала още нещо! Вече само така я правя:
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. кори за баница За плънката: 150 мл хладка вода 2 чаени лъжички суха мая 200 мл кисело мляко 150 мл олио 300 гр. сирене, месо или по желание
Просто, бързо и най-вече - много, много вкусно. Ако се притеснявате, че баницата не се надува достатъчно и не е сочна, непременно опитайте този вариант: Загрейте водата и в нея разтворете маята, като добавите киселото мляко и олиото. С тази смес се маже всяка кора, като първите две кори се поставят така, че краищата им да излизат от тавата. На всяка трета кора се слага от плънката, накрая всичко се затваря с първите две кори, които сме оставили да висят извън тавата. Отгоре отново се намазва със сместа с мая и се пече на 180 градуса около половин час. В плънката по желание се поставят сирене, сирене и спанак, месо ... вкусовете са различни. След като хубаво ще се опече, баницата се обръща върху голяма тава или дъска и се оставя хубаво да се охлади. Ако искате по-дебела баничка, изпечете в тава с диаметър 26 см, иначе - в 28 см.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари