Ето какво правя вместо кисели краставички и всички ахкат от удоволствие като опитат - върхът на туршиите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето какво правя вместо кисели краставички и всички ахкат от удоволствие като опитат - върхът на туршиите!
Ето какво правя вместо кисели краставички и всички ахкат от удоволствие като опитат - върхът на...
53810
Ето какво правя вместо кисели краставички и всички ахкат от удоволствие като опитат - върхът на туршиите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В студения сезон е толкова хубаво да вземете буркан с кисели краставички от килера, които идеално допълват вкуса на много ястия. Но няма да изненадате никого с обикновени консервирани домати и краставици. Предлагаме ви оригинална рецепта за приготвяне на салата за зимата . Получава се не само вкусно, но и необичайно. Подобен специалитет може спокойно да се сервира дори на празничната трапеза. Ето една необичайна и много апетитна рецепта за пълнени кисели краставички :

Пълнени кисели краставички

Продукти:

  • младо зеле - 1 глава;
  • червена чушка - 2 бр;
  • люта чушка - на вкус;
  • домат - 1 бр.;
  • магданоз - 1 връзка;
  • чесън - 4 скилидки;
  • сол - 2,5 супени лъжици;
  • лимонова киселина или лимонов сок - на вкус;
  • ябълков оцет - 200 ml;
  • краставици (корнишони или друг дребен сорт) - 2 кг;

Приготвяне:

Нарежете на ситно всички съставки за салатата, добавете смлян чесън, 1,5 с.

л. сол, 100 мл ябълков оцет и разбъркайте добре.

зеле и зелев сок

Притиснете краставиците с точилка, все едно ги разточвате - това ще им помогне да станат по-меки.

разточване краставици

Направете прорези в краставиците. Отстранете пулпата от тях.

краставици вътрешност

Отцедете излишната течност от салатата (запазете я, защото ще ви трябва), добавете към нея още 100 мл ябълков оцет и една супена лъжица сол. Тази "туршия" ще се използва за пълнене на краставиците.

туршия

Напълнете готовите краставици с горната салата.

пълнени краставици със салата

Накиснете стръковете магданоз във вряща вода за 10 минути. Използвайте меките клонки, за да завържете краставичките.

пълнени краставички

Така приготвените краставички подредете в подходящи буркани. Залейте ги със заделената по-рано саламура. Ако няма достатъчно саламура, добавете преварена вода в буркана и затворете плътно капаците.

През зимата такива пълнени краставици ще се превърнат в истинска декорация на масата.

пълнени краставички

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft