Фермери, сладкари и опитни домакини са измислили лесен трик за удължаване на срока на годност на млякото до 10 дни. Суровото мляко, което се съхранява при температура от +1 до +3 °C в продължение на 48 часа, не губи своите хранителни свойства и вкус.
Но когато температурата се повиши до +4 °C, периодът намалява до 36 часа, при +6 °C - точно един ден, а при +8 °C - не повече от 18 часа.
Снимка: Pinterest
Опитните домакини използват трик , който увеличава срока на годност на млякото. За да направите това, добавете една щипка сол на всеки литър мляко. След добавяне на солта съдът трябва да се разклати добре и да се постави в хладилника.
Солта е отличен консервант, предотвратява размножаването на бактериите. Млякото може да се съхранява до 10 дни, без да промени вкуса си или да вкисне. В същото време добавената сол не се усеща във вкуса на продукта.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари