Ето какъв цвят банани да ядете, ако искате да отслабнете и да се отървете от киселините:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ето какъв цвят банани да ядете, ако искате да отслабнете и да се отървете от киселините:
4370
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Ето какъв цвят банани да ядете, ако искате да отслабнете и да се отървете от киселините:

Много хора ядат само жълти банани, но изборът на банани с различен цвят може да отключи различни ползи за здравето .

Мнозина не знаят, че различните цветове на бананите носят различни ползи за тялото ви.

Британският хирург Каран Раджан обясни, че яденето на жълти банани има различни ползи за здравето от избора на по-зелени.

В зависимост от цвета, който изберете, може да откриете, че той подобрява храносмилането и помага за облекчаване на киселини, съобщава Express.

„Колкото по-малко зрял или по-зелен е бананът, толкова по-висок е неговият дял на устойчиво нишесте“, твърди лекарят. Той казва, че устойчивото нишесте е форма на въглехидрат, който действа като фибри.

„Това е пребиотик, който вашите чревни бактерии живеят, за да консумират“, добави той.

зелени банани

Снимка: Pinterest

Тези фибри в зелените банани могат да ви помогнат да се чувствате сити за по-дълго време и да ядете по-малко.

В неузрелите банани до 90 процента от въглехидратното съдържание е нишесте. Д-р Райън казва, че колкото по-зелен е вашият банан, толкова по-нисък е гликемичният му индекс.

Това означава, че на тялото ви отнема повече време, за да я разгради до глюкоза, което позволява по-бавно, по-постепенно освобождаване.

По-зелените банани обаче може да не са за всеки. Изследванията показват, че неузрелите банани могат да помогнат за балансиране на нивата на стомашната киселина и съдържат растително съединение, наречено левкоцианидин, което изглежда увеличава дебелината на стомашната лигавица.

Това предполага, че недостатъчно узрелите банани могат да бъдат полезна хранителна добавка за страдащите от киселини.

Класическият жълт банан, който е напълно узрял, е точно обратното и обикновено е мек и лесен за смилане.

жълти банани

Снимка: Pinterest

Д-р Раджан казва, че това е така, защото процесът на зреене води до превръщането на повече от съдържанието на нишесте в прости въглехидрати.

Ако жълтият банан има кафяви петна, това може да означава по-високи нива на антиоксиданти. „Това е така, защото има прогресивно разпадане на пигмента хлорофил. Обикновено бананите с петна са много по-сладки за ядене.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft