Ето как да направите от обикновените пържени тиквички малък шедьовър - двойно панирани, с вкусна плънка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как да направите от обикновените пържени тиквички малък шедьовър - двойно панирани, с вкусна плънка:
Ето как да направите от обикновените пържени тиквички малък шедьовър - двойно панирани, с вкусна...
34329
Ето как да направите от обикновените пържени тиквички малък шедьовър - двойно панирани, с вкусна плънка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

През лятото има изобилие от тиквички, така че почти всеки ден приготвям различни ястия с тях. Те са евтини, с адаптивен вкус и най-важното са много здравословни. От тях може да се приготви много вкусен и хрупкав чипс по следния начин:

Нарежете ги на тънки кръгчета или лентички, посолете ги малко и ги оставете за около 10 минути. След това загрейте олиото, набрашнете добре всяко кръгче, бързо го пуснете в по-дълбок съд със студена вода (за да се задържи брашното) и пуснете в сгорещеното олио.

Така изпържените тиквички стават хрупкави като картофен чипс и в същото време са много вкусни. Но този път искам да ви разкрия една нова рецепта с тиквички , която приготвям по-често, защото всички я обичат, приготвя се лесно и засища. Ето какво ви трябва, за да си направите и вие Пълнени панирани тиквички :

пълнени сандвичи от тиквички

Пълнени панирани тиквички с кашкавал

Продукти: 

2 средно големи млади тиквички

150 г настърган кашкавал по избор

300 г брашно

2 яйца

сол и черен пипер на вкус

олио

 3-4 с. л.

гъсто кисело мляко или заквасена сметана

2 бр. скилидки чесън или на вкус

Приготвяне: 

Приготвените по тази рецепта зеленчуци много напомнят сандвичи от тиквички . За целта най-напред те трябва да бъдат правилно нарязани. След като ги измиете със студена вода, отстранете дръжките и ги нарежете на тънки колелца, но по следния начин:

тиквички на колелца

Разрежете първото кръгче почти докрай, но не напълно. Отрежете второто колело докрай, така че да получите чифт от две колелца, които са съединени в единия край, като мидени черупки. Нарежете и двете тиквички по този начин.

двойни кръгчета от тиквички

На ситната страна на рендето настържете 150 г кашкавал. Във всяка "черупка" или "сандвич" от тиквичка се поставя по една малка лъжичка настърган кашкавал и се притиска с лъжицата, за да се затвори по-лесно. Оставете ги настрана, докато приготвите продуктите за панировката.

тиквички с кашкавал

панирани тиквички с кашкавал

В по-дълбока и широка купа сложете 300 г брашно, а в друга счупете две яйца. Посолете ги и ги поръсете с черен пипер на вкус, след което ги разбийте с кухненска бъркалка. Първо набрашнете всеки "черупка-сандвич" от тиквички добре от двете страни.

сандвичи от тиквички

тиквички в брашно

След това потопете в разбитите яйца, след което сложете тиквичките в тиган със загрято на умерена температура олио. 

тиквички в яйце

тиквички в тиган

Пържат се от двете страни до приятен загар.

пържени панирани тиквички

пълнени панирани тиквички

ЗА СОСА: Към киселото мляко или заквасената сметана добавете ситно нарязания копър и две пресовани през преса скилидки чесън, разбъркайте и сервирайте заедно с тиквичките. 

сос за тиквички

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft