брашно - 1.2 кг
прясно мляко - 300 мл
яйца - 5 бр.
мас - 3 с.л.
олио - 10 с.л.
захар - 150 г (и още при правенето на рулата – за поръсване)
мая - 1 пакетче (42 г)
ванилия - 3 пакетчета
Затоплете 1 кг от брашното във фурната за 30 минути, след което го пресейте 3 пъти. Сипете го в купа и направете кладенче, добавете 1 с.л.
Изчакайте маята да се активира. След това добавете останалото топло мляко, разбитите яйца и разтопената мазнина, щипка сол и захарта. Замесете тесто, което се поръсва с още брашно, за да стане гладко нелепнещо тесто.
Ударете го 100 пъти и след това го върнете в купата, за да втасва. Втасалото тесто се слага на масата, която по-рано е намазнена с олио. Тестото не се меси изобщо, а се разделя на 9 равномерни топки.
Разтегнете ги с пръсти и поръсете със стафиди и захар. Направете рула от тях, които се поставят в тавичка. Оставете да втасат отново, намажете ги с разбит белтък и поръсете със захар.
Печете 15 минути на 170 градуса на два реоатана, след което се пекат на долен реотан около 10 минути и накрая около 5 минути на двата реотана.