Ето как да си направите компот от ягоди без варене (Видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как да си направите компот от ягоди без варене (Видео)
Ето как да си направите компот от ягоди без варене (Видео)
847893
Източник: http://www.topactualno.com/
Ето как да си направите компот от ягоди без варене (Видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвянето на компот от ягоди за зимата е стара българска традиция, но той е без консерванти и е полезен за малките деца

Хората, които имат вила или къща на село, където биха могли да запалят огнище и да стерилизират компот, в това число и от ягоди, нямат проблеми, но онези, които живеят в апартаменти и не могат да варят на терасата голяма тенджера, пълна с буркани, на помощ идва методът без стерилизиране.

Тази рецепта ни изпрати нашата читателка Росица Димитрова и тя идва точно навреме, тъй като сега е сезонът на ягодите.

За да приготвите компот от ягоди без да го варите няма точна пропорция на плодовете.

Вие се нагаждате според количеството ягоди, които сте си купили или сте набрали в градината.

Можете да напълните бурканите изцяло, но бихте могли да ги напълните до половината, за да имате повече сок за пиене, особено ако имате малки деца вкъщи, които обичат сладките сокчета, а домашният компот е без консерванти и не е вреден като натуралните сокове от магазина.

 

Росица не е напълнила изяло своя компот от ягоди, тъй като написа, че обичат да пият сока

 

Приготвяне:

Измийте плодовете и ги разпределете в бурканите.

Налейте ги с вода, която после ще отлеете в тенджера, за да я сварите.

Ако използвате стандартните компотени буркани с винт или с обикновена капачка, сложете по 4 до 5 супени лъжици захар.

Ако ще използвате по-малки бурканчета, намалете дозата на захарта.

Водата и захарта е необходимо да заври на котлона.

През това време вие трябва да държите бурканите с плодовете и капачките топли.

Росица поясни, че можете да ги сложите във фурната на слабо, колкото да бъдат топли, а капачките можете да поставите в съд с много топла вода.

Когато водата и захарта заврат, наливате с чирпака и затваряте с капачката.

После обръщате с капачката надолу.

Топлият буркан и капачка, с горещата вода ще образуват вакуум и така вашият компот с ягоди ще се съхрани дълго време.

Росица спомена, че през изминалата зима изяли 3 буркана без варене, приготвени преди 2 години – ягодите били свежи и вкусни.

Благодарим на Росица Димитрова, че сподели с нас този толкова бърз, лесен, удобен и икономичен начин за приготвяне на компот с ягоди без стерилизиране!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft