Има 8 стъпки по приготвянето му
Как се прави прочутото пържено пиле на KFC?
На специално събитие директорът на веригата Боб Дас и комедийната актриса Рейбъл Драч показаха стъпка по стъпка как се приготвя емблематичната храна. Това става в 8 стъпки.
Приготвя се панировката, която включва брашно, сол, мляко, яйчен прах и тайните оригинални подправки на Полковник Сандърс – основателя на веригата.
За да е добра сместа, служителите са посъветвани да направят поне 20 обръщания при месенето.
Изважда се пилешкото и се проверява за дефекти – като счупени костички или наранявания.
Пилето се потапя в студена вода за 7 секунди, за да е сигурно, че панировката ще попие. Водата се сменя след всяка партида пиле.
След потапянето, пилето се оставя да изсъхне за 7 секунди. Изглежда цифрата 7 е доста важна за KFC.
Пилето се овалва в панировката, като се обръща 7 пъти.
Загребва се пилето в кошницата за пържене, като се изтръсква добре, за да падне излишната панировка.
Парченцата пиле се подреждат на скара, за да се подготвят за пържене.
Скарите се нареждат на фритюрника под налягане и се пържат 25 минути.
Технологията е на полковник Сандърс и се ползва във всеки обект на KFC, казват от компанията.